Categories
Corlicisime

Trucul cu aspirina

aspirinaAm testat trucul cu aspirina pentru prima dată în urmă cu 4 sau 5 ani, căutând un exfoliant cât mai eficient.  Am tenul ceva mai sensibil. Dacă ceva nu-mi face bine, se vede imediat, pentru că mi se cojește fața în zona T. Am mers la dermatolog în urmă cu vreo doi ani, să înțeleg care este faza. Așa am aflat că ceea ce am eu este o formă ușoară a dermatitei. Medicul mi-a mai explicat că afecțiunea mea nu are cauze sau tratament. Dar se poate ține sub control. Pur și simplu există o ciupercuță pe piele care în mod normal are grijă de celulele moarte. Este normal să o avem, numai că la unii oameni, printre care și eu, mai scapă nebuna de sub control și provoacă iritația asta cu aspect de mătreață. Nu se cunosc exact cauzele ei. Nu este dovedit sută la sută că alimentația sau obiceiurile precum fumatul o influențează, dar cică la unii oameni se văd consecințe sau rezultate ale acestor factori. 

Cea mai mare păcăleală când vine vorba de această afecțiune ți-o iei cu mânuța ta când cauți soluții de exfoliere. Uneori cojițele sunt atât de enervante că-ți vine să dai fuga la buretele de sârmă și să te freci până nu mai ai nici un afurisit de fulgușor pe față. Sau îți vine să le râcâi cu cel mai al naibii exfoliant care-ți iese în fața ochilor la magazinul de cosmetice. Dar dermatita este mai șmecheră de atât. Este sinonimă cu trollingul. Am folosit o vreme tot felul de chestii pe care scria „peeling” sau „scrub” cu ingrediente precum migdale sau coji de cine știe ce, cu granule considerabile de cine știe ce, care promiteau să curețe toate celulele moarte. Pielea părea OK după folosire, dar dacă dădeam cu fond de ten sau pudră vedeam că de fapt mai sunt cojițe, multe încă, lipite. Iar după câteva zile aveam iar fruntea numai fulgișori. Îmi cumpăr din când în când dermatocosmetice, însă cele cu adevărat eficiente sunt cam scumpuțe pentru buzunărelul meu. Așa că am căutat alternative ceva mai accesibile.

În urmă cu câțiva ani, când am văzut un clip al Juliei Graf, care prezenta câteva trucuri DIY, printre care și cel cu aspirina. Nu am găsit originalul, așa că mai jos aveți o postare mai nouă și mai detaliată a șmecheriei. Eu am încercat-o imediat ce am aflat de ea și am fost foarte surprinsă de cât este de eficientă. O folosesc cam o dată pe săptămână, sub formă de mască. Dacă mi se pare că pielea are uneori o roșeață mai pronunțată, dizolv două aspirine în apă mai multicică  și înmoi în „zeamă” un șervețel de bumbac sau o dischetă demachiantă și mă șterg puțin, lăsând să acționeze 5-10 minute. Pisată, este de mare ajutor și în rarele „ocazii” când îmi apare un crater pe fată, fix pe vârful nasului sau în mijlocul frunții, între sprâncene, de zici că-i sirena de pe salvare. Nu face inamicul să dispară chiar în secunda doi, însă calmează inflamația pielii, iar dacă nu mă gâdilă degetele să mă scarpin, nici nu se vede că este ceva acolo.

De când o folosesc regulat, tenul meu are o nuanță mult, mult mai uniformă. Nu-mi mai apar coșuri, bubițe și iritații atât de des. Detalii sunt destule în clipul de mai jos. Sper să vă fie și vouă utilă aspirina, dacă veți încerca să o folosiți astfel.

3 replies on “Trucul cu aspirina”

M-am chinuit un an cu matreata intr-o spranceana. Aveam 1 kilogram de matreata, dar doar in spranceana dreapta. It was killing me softly. Nu-mi aduc aminte cum am scapat de ea, dar imi aduc aminte ca planuiam sa merg la dermatolog, de multe ori chiar, dar niciodata n-am reusit sa ajung din cauza programului de la munca. Asadar, postarea ta a picat la fix. Acum macar stiu ce o sa folosesc data viitoare cand ma mai confrunt cu problema asta. Desi eu sper ca n-o sa mai apara… :-s

Leave a Reply

Your email address will not be published.