Categories
Am testat. Recomand?

Cum prevenim incendiile acasă?

incendiileDin păcate, incendiile sunt un pericol real. Pot să apară oricând și oriunde. Despre tragedia Colectiv nu cred că este nevoie să vă amintesc. A fost nevoie să fim treziți la realitate de un șoc pentru a ne gândi mai bine la siguranță. Toată luna noiembrie am auzit cunoștințe spunând că nu mai suntem în siguranță nicăieri și că ar trebui luate măsuri.

Dar treaba asta cu măsurile nu ține doar de autorități. Depinde și de fiecare dintre noi. Putem să facem locul în care trăim mai sigur. 

Sunt un om zăpăcit, mai ales când dau de stress și oboseală. Mi s-a întâmplat să uit fierul de călcat sau placa de păr în priză.  L-am speriat pe fratele meu așa tare că începuse la un moment dat să mă sune, în perioadele când mă vedea mai obosită. în zilele în care pleca de acasă înaintea mea. Îmi știa programul și mă apela înainte să plec, să mă întrebe dacă am scos tot din priză, dacă am oprit aragazul și apele. Între timp, desigur, mi-a mai venit mintea la cap. Mi-a intrat în reflex ritualul.

M-a pus totuși pe gânduri. Se poate întâmpla oricui. Pleci pe fugă de acasă și uiți cine știe ce în priză. Sau pui ceva pe foc și te ia somnul. Nu știi niciodată de unde vine dezastrul. Așa că am făcut niște cercetări și am găsit pe site-ul IGSU .ro un Ghid practic de prevenire a incendiilor în apartamente, pe care vă invit să-l descărcați și care sper să vă fie util. Are informații legate de prevenire, evacuare și educarea copiilor în acest sens. Mai sunt acolo instrucțiuni clare despre ce trebuie făcut în caz că izbucnește un incendiu și prim-ajutor.

În urmă cu câteva zile cei de la Skut au pornit un concurs, la care vă invit să participați chiar voi sau să mă ajutați să câștig, votându-mi comentariul. Deși acolo am ales o cameră, dacă aș câștiga cred că aș folosi voucherul de 500 RON pentru detectoare de incendiu.  Dacă m-ar călca hoții nu ar avea ce să ia de prin casă. Nu am bunuri de cine știe ce valoare. Incendiul în schimb este un pericol real. Pentru mine ar fi mai util ceva împotriva focului. Că infractorii, săracii, nu prea ar avea ce să facă pe la mine.

Share

4 replies on “Cum prevenim incendiile acasă?”

Super util materialul tau. Si vad ca ai fost chiar mai inspirata decat mine. Am participat si eu la concursul organizat de Skut si ma gandeam, in eventualitatea in care as fi castigat, sa-mi iau doua camere auto.

Mno, eu nu am mașină.
Dar sper să mă mut la casa mea în 2-3 ani. Și la câte știri despre incendii sunt azi…chiar ieri a luat foc o mansardă în București. Norocul chiriașului că era acasă și a sunat repede la pompieri.
Un detector, ceva, acolo, mi se pare sfânt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.