Categories
Eveniment

The Masterpiece Experience vine în România

the-masterpiece-experience

“The Masterpiece Experience” este numele unui spectacol ce pune un ansamblu de muzicieni profesioniști tineri și pasionați într-un spectacol total, ce împletește muzica de film realizată electronic, o întreagă orchestră simfonică cu dans și actorie.

Practic, evenimentul pune atmosfera mai multor filme în scenă, împletind muzica și emoțiile din diferite ecranizări pentru a crea o poveste unică, diferită, menită să ne țină cu sufletul la gură și să ne plimbe printr-o gamă largă de trăiri.

Un eveniment la care poți merge dacă ești pasionat de muzică, film, tehnologie, dans. Sau dacă vrei să vezi cât cu câtă pricepere poate fi folosită tehnologia pentru a aduce toate astea împreună, cât de strâns le poate lega. Tehnologia, cea care de obicei este asociată cu gadgeturi sau cu trucuri avansate care să ne păcălească sau să ne ascută simțurile, se îmbină preț de câteva ore cu tradiția și devine o poartă spre o altă lume: a artei. Cel puțin, asta mă aștept eu de la un asemenea spectacol: să văd cât de strâns poate fi legat marele ecran de marea scenă.

Mi se pare că „The Masterpiece Experience” este cu adevărat un superlativ și că poate aduce la un loc iubitori de frumos de absolut toate vârstele, genurile și religiile. Nu de alta, dar la spectacole de teatru, operă, dans ori la film merge de obicei un anumit gen de public pentru fiecare în parte. Gusturile pentru calitatea fiecărui gen sunt de obicei dobândite și mergem la ele pentru că ne atrag lucruri diferite.

Eu, de exemplu, prefer teatrul și filmele în general. Merg foarte rar la concerte. Prefer dramele, thrillerele psihologice, suspansul. Alții preferă comediile pentru că-i fac să uite de necazuri sau merg la balet pentru a avea senzația că vor prinde aripi alături de artiști. Pe 27 aprilie putem trăi împreună absolut toate senzațiile astea. Pentru că deși suntem atât de diferiți, suntem legați prin faptul că emoții avem cu toții, indiferent de natura lor. Și este o senzație incredibilă să le trăim împreună când aparent, nu avem nimic în comun.

Ediția acestui an, a treia, prezintă o poveste SF cu narator, inspirată din ”Odiseea” lui Homer. Piesele vor țese o poveste de dragoste și război, reunind mai multe culturi și aducând în fața noastră umanitatea dintr-o perspectivă unică. Adaptarea în concert a pieselor muzicale este realizată în colaborare cu celebrul compozitor castigator al Premiului Oscar Hans Zimmer pentru ”The Dark Knight” și Thomas Bergersen.

Biletele se pot cumpăra de aici și costă între 80 și 300 RON ( Vip: 300 lei/ Categ 1: 250 lei/ Categ 2: 190 lei/ Categ 3: 120 lei/ Categ 4: 80 lei).

Dacă ești blogger și ai drum prin București pe 27 Aprilie, ar trebui să știi că cei de la Blogal au un concurs prin care dau invitații la eveniment.

2 replies on “The Masterpiece Experience vine în România”

Leave a Reply

Your email address will not be published.