Categories
Îngrijire

De unde cumperi ulei de cocos?

Am observat că tot mai mulți cititori ajung la mine pe blog incercand să-și dea seama de unde poți să cumperi ulei de cocos. Sinceră să fiu, până să-ncep să-l folosesc și eu aveam impresia, după nume, că este ceva foarte greu de găsit și scump. Acum că știu mai bine, și că tot ajungeți pe la mine căutându-l, am să vă spun de unde se poate cumpăra.

Cel mai ușor îl găsiți la magazinele de tip Plafar. Mergeți glonț la frigider sau întrebați vânzătoarea. Trebuie să vă uitați după un borcan cu ceva alb, nu după sticluțe cu lichid transparent. Uleiul de cocos are o consistență asemănătoare untului: cu cât este mai rece cu atât este mai solid. Ca să devină fluid, are nevoie de cel puțin 20-25 de grade. Ori, de obicei, în farmacii este relativ răcoare.

ulei-nuca-cocos-pret-500-ml-ulei-original-cocos-extravirgin-600x600

Dacă totuși nu găsiți în magazin fizic, există magazine online de unde îl puteți achiziționa. Căutați totuși păreri online înainte de a lua o decizie, întrebați prietene care cunosc brandul asupra căruia vă decideți și deschideți bine ochii asupra paginii de „Termeni și condiții”. Fiți foarte atente și la condițiile de retur. În locul vostru, l-aș adulmeca îmediat ce vine curierul. Normal este să miroasă a…cocos (doh!) sau deloc, pentru că există „sortimente” dezodorizate (sper că am scris bine). Sfatul meu este să încercați diferite branduri, pe care să le cumpărați pentru început în recipiente mici, ca să vedeți ce vi se potrivește mai bine.

Acestea fiind spuse, aveți mai jos magazinele online de unde se poate comanda „minunea”. Țin să menționez că eu nu am incercat varianta asta, așa că nu știu cum sunt. Despre unele am aflat la Raw Generation Expo, însă nu am apucat să le testez calumea.

Solaris Plant – uleiurile lor se găsesc și în unele supermarketuri, la raionul de ingrediente exotice, sau cum s-o mai numi acum categoria. Eu am încercat din farmacie naturistă și mi-a plăcut foarte tare, drept pentru care acum am în casă varianta de 250 ml. Este, de altfel, singura marcă al cărui nume l-am reținut în urma folosirii. Am mai încercat vreo două dar am uitat care.

Obio.ro – pe ăsta l-am descoperit la Raw Generation, miroase dumnezeiește, însă nu știu cum se comportă pe termen lung.

Alte site-uri: CocosBio.ro | iHerb.com | Plantum.ro

2 replies on “De unde cumperi ulei de cocos?”

foarte bun sfatul tau privind experimentarea. Si eu am cumpărat prima data un ulei de cocos care nu mi-a placut si a doua oara am avut grija sa incerc unul de la alta firma, in borcanel mult mai mic. ca sa nu ma mai frig atat de tare la buzunar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.