Categories
Corlicisime

Cum mi-am schimbat părerea despre pariuri

imageCiteam pe undeva că jocurile de noroc sunt cea mai înfloritoare industrie în Romania. Și mi-am amintit de vremurile bune, când eram în facultate și mă scotea din cămin fosta colegă de liceu, să mergem să jucăm la prostioare din astea. Eram în ultimul an de facultate, cu o licență pe vine, la care habar nu aveam ce să scriu și nici pe plan personal nu-mi mergea foarte bine.

Prima dată când mi-a zis fata unde mă ia, am zis că e nebună, o fi apucat-o vreo anomalie dintr-asta pre-licență și ar trebui să sun la psihiatru. Îmi imaginam deja cum urma să fie. Vizualizam o sală întunecată, plină cu un fum gros de țigară. La stânga și la dreapta joculețe dintr-alea cu manivelă. La ele, zâmbind grohăit, câțiva „băeți de băeți” chițăiau că nu au noroc.

Or fi existând și din alea, pe la colțuri de stradă. Colega mea avea gusturi mai bune de atât. M-a dus la un cazino undeva pe la Romană parcă. Intrarea era pe bază de buletin și taxă.

Exista un bufet suedez, la discreția jucătorilor. Aceștia din urmă erau toți la costum, cu foarte puține excepții și nimeni nu avea treabă cu nimeni. De fapt, nu prea își ridicau nasul de la ei din păcănele. Cei care nu erau hipnoțizați de aparatul în sine erau absorbiți într-un pliant. Am aflat după aceea că acolo era desenată ruleta, cu anumite zone, în funcție de care își calculau statistic

Experiența s-a dovedit una mult mai relaxantă decât mă așteptam. Am mers acolo, în total, cred că de vreo 4 ori. Am pariat mereu sume foarte mici, la ruletă, jucându-ne cu statisticile. A fost relaxant, trebuie să recunosc. Și mi-a schimbat percepția despre jocurile de noroc. De atunci am înțeles că lumea nu face asta numai din speranța de câștig. Ca și alcoolul, pariatul este o plăcere care te poate relaxa ori ucide. Depinde numai de cei care-l practică. Este adevărat, unii sunt mai slabi, cad mai ușor în păcat. Dar nu este nimic rău în a intra uneori pe un cazino online, de dragul de a te deconecta cu ceva ce-ți solicită mintea în alt mod. Este aproape ca atunci când joci șah sau completezi rebuz. Nu te mai gândești și la altceva. Și, în tot stresul cotidian, deconectarea poate fi uneori un lucru bun.

2 replies on “Cum mi-am schimbat părerea despre pariuri”

Am fost o singura data cu un amic la o astfel de locatie, dar nu am jucat nici un leu, am asteptat sa isi piarda el toti banii si am plecat. Am o repulsie grozava pentru locatii de genul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *