Categories
Corlicisime

Periuțele de dinți din ziua de azi – laser soro!

Săptămâna trecută, urmărindu-l pe Charles Goss, un YouTuber super simpatic, un clip în care povestea despre cheltuieli inutile. Printre ele, periuțele de dinți. Nu am reușit să găsesc clipul, să vi-l arăt. Dar țin minte că în el vorbea despre faptul că periuțele lui sunt de unică folosință. Familia i le cumpără la cutie pentru că el are o fobie legată de ele, i se pare neigienic să bage în gură ceva ce a stat câteva ore pe raftul din baie, la aer, expus microbilor. O cheltuială pe care o consideră inutilă, dar de la care nu se poate abține. 

Abonații i-au recomandat fel de fel de soluții pentru dezinfectare, iar cineva chiar a pomenit periuțele de dinți electrice. Eu nu am fobia asta cu microbii. Îmi schimb periuța la câteva luni și am chiar și o variantă electrică, de la Braun. Dar cum la asta din urmă moare bateria când ți-e lumea mai dragă, am și varianta tradițională la îndemână.

Și pot spune că am înțeles de ce oamenii dau atâția bani pe „ustensilele” astea noi. Curăță mult mai bine și, pentru că vibrează, îți este mai ușor să asculți indicațiile dentistului în materie de periaj, fără să-ți zdrelești gingiile și fără să-ți împungi una din neatenție. Nu știu dentistul vostru cum este, dar mie mi-au fost recomandate câteva „tehnici” de zici că-s Yoga cu periuța.

Ascultându-l pe Charles și văzând comentariile alea, mi-am dat seama cât de evoluate sunt în ziua de azi periuțele de dinți. Cei de la Clean My Space aveau la un moment dat un videoclip făcut la un târg cu produse de îngrijire și curățare. Nici pe ăla nu-l mai găsesc, dar țin minte că printre altele, prezentau o periuță de dinți care se curăța singură, asemănătoare cu cele de la Philips. Am căutat acel desingn mult și bine, să aflu cât costă, apoi mi-am dat seama că este abia un prototip și nu o să am succes prea curând.

„Minunea” arăta cam ca cea din imagine, numai că sterilizatorul UV era în formă de cerc. Atârnai periuța cu mânerul în sus, iar lampa se plimba de-a lungul ei, dezinfectând-o. La vremea aia mi-am spus că nu aș da banii pe așa ceva. Apoi am primit „gadgetul”, mi-am dat seama că într-adevăr, curăță mai bine ca varianta tradițională și că da, merită banii, dacă-ți permiți să cumperi așa ceva. Și mi-am mai dat seama că durata de viață a unei baterii contează la absolut orice. E nasol rău să rămâi fără în miezul „acțiunii”.

2 replies on “Periuțele de dinți din ziua de azi – laser soro!”

Și este așa bună cum se spune? A mea curăță, nu zic nu. Dar nu am priză ÎN baie și trebuie mereu să o pun la încărcat în cameră sau să o țin în priză constant. Nu e mare corvoadă, dar nici nu mor de drag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *