Categories
Corlicisime

Uneori mi-e dor de scrisul de mână

Pix_metalic_BORGHINI_V41Mi-am dat seama zilele trecute că nu mai scriu la fel de des cum o făceam pe vremuri. Mi-e dor de scrisul de mână. Sunt un om care a fost mereu îndrăgostit de scris și de lectură. Pentru mine, pana de scris și stiloul sunt simboluri foarte puternice, alături de clasicul fluture. Cu stiloul am scris primele compuneri pentru școală, în urmă cu vreo 19 ani. Mama își amintește și acum serile în care căuta prin cărțile din bibliotecă după surse de „inspirație” după ce îmi citea tema. Iar eu îmi amintesc cât de mult îmi plăcea mirosul călimării și luciul de cerneală pe hârtie, sub razele soarelui, la școală.

Pe vremea aia abia începeau oamenii să-și pună telefoane prin case, așa că țineam legătura cu rudele prin scrisori. Doamne ce drag îmi era să scriu și eu câte ceva pe acolo! Cum calculator și laptop am avut târziu de tot, foarte multă vreme am scris de mână tot: cursuri, teme, compuneri. Ce-i drept, între timp trecusem la pixuri.

Mi-am dat seama cât de dor îmi este de toate anul trecut. Am trimis câteva cărți unor cititoare. Printre pagini sau pe pachet am scris dedicații. Una dintre fete, scriind să confirme primirea și să mulțumească, a spus că scriu foarte frumos. Nu am considerat niciodată că am un scris de „lăudat”. În schimb, m-am bucurat de acel compliment până în măduva oaselor.

Mi-a amintit că la un moment dat eram fascinată și de birotică și papetărie și că foloseam bibliorafturi la greu pentru a-mi organiza cursurile. Am prin casă și folii protectoare, alonje, agende, suporturi de pixuri sau dosare. Toate zac nefolosite, pentru că eu nu scriu suficient pentru a le face utile. Nu-mi mai folosesc prețiosul scris frumos pentru a-mi pune în ordine ideile. Notez totul în telefon.

Și uneori citesc despre cum apar în ultima vreme servicii care trimit în locul tău scrisori sau cărți poștale. Gânduri frumoase trimise celor dragi cu scrisul unui străin. Și mi se face face dor să iau un pix sau un stilou și să scriu câteva rânduri. Așa, de dragul exercițiului…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *