Categories
Îngrijire

Mască de față cu turmeric

Cei care mă cunosc știu despre mine că-mi place să încerc tot felul de trucuri pentru îngrijirea pielii. Cum am o piele destul de sensibilă, cu dermatită, nu sunt chiar de capul meu când vine vorba de experimente. Așa că încerc, pe cât posibil, să folosesc ingrediente din debara sau din frigider pentru îngrijire.

De masca de față cu turmeric am aflat prima dată de pe YouTube, zapând aiurea printre clipuri. Mi-a atras atenția și am mai căutat detalii. Am găsit articole pe blogul Andreei Raicu și pe Kudika, vi le recomand cu căldură dacă sunteți curioase. Am încercat masca asta pentru că uneori îmi mai rămân bubițe sau răni pe față de la câte un coș sau de la vreo cojiță râcâită bine de tot cu ghearele. Am prostul obicei de a-mi zgâria pielea acolo unde nu o simt netedă. Iar atunci când am auzit prima dată despre turmeric, am auzit că luminează pielea și tratează petele.

turmeric

Rețeta

Cum detalii „tehnice” puteți găsi la o simplă căutare pe Sf Google, eu am să vă scriu părerea mea. Rețeta pe care am folosit-o este foarte simplă: 1/2 linguriță de turmeric + 1/2 linguriță de miere. A fost mai mult decât suficient pentru fața mea mică. Nu m-am complicat cu făină de năut și ce am mai văzut pe net.

Ce trebuie să știți:

  1. Am încercat să amestec turmericul în două variante: cu miere și cu Aloe. Prefer varianta cu miere, deși este mai migăloasă. Îmi plac măștile pe bază de miere, pentru că știu că este foarte hrănitoare și exfoliază blând. Însă când mierea se încălzește în contact cu pielea, devine mai fluidă și-mi tot aluneca de pe față. Așa că am încercat varianta cu gel de Aloe. Problema cu asta este că pe măsură ce se usucă, devine fărâmicioasă și te îngălbenești.  Așa că am rămas la varianta lipicioasă.
  2. Pătează textilele urât de tot – purtați un tricou la care nu țineți foarte tare; eu am un prosopel de față cu care mă mai șterg de măști și pe care l-am pătat „bini di tăt” și încă nu a ieșit culoare.
  3. La început pătează pielea – unele clipuri spun că nu este adevărat, că nu pătează epiderma. Însă după primele 3 utilizări eu arătam ca dată cu gălbenuș de ou. Am scăpat de culoare cu răbdare și dischete cu apă micelară. La fiecare utilizare pătează mai puțin. Acum, după două luni de folosit o dată pe săptămână sau la două săptămâni, culoarea este abia sesizabilă. Aveți totuși grijă și la unghii.
  4. Poate fi folosită foarte aproape de ochi, pentru că ajută la „decolorarea” cearcănelor. Eu am făcut asta din curiozitate, nu am fost niciodată chiar „panda”, însă eram puțin albăstri și am zis că încercarea moarte n-are.
  5. Nu agresează pielea, deși este condiment. Spre deosebire de scorțisoară, care încălzește pielea și dă o senzație pișcătoare, sau ghimbir, care la un moment dat gâdilă, tumericul nu „semnalizeză” când acționează. Eu una, nu l-am simțit deloc pe piele și nici nu a provocat „reacții adverse”.

Părerea mea

Funcționează. Toată luna trecută, am avut tenul în moarte clinică. Dermatita mea a făcut urât de tot, cel mai probabil de la diferențele de la temperatură. Am să povestesc la un moment dat experiența și aici. Deocamdată, am vorbit așa des cu prietenele și colegele despre asta, că m-am săturat și eu să mă aud. Cert este că acum vreo săptămână jumate, când am început să-mi revin, aveam pe față, desenat discret cu roșu, conturul zonelor cu cojițe și dâre de răni acolo unde nu mă lăsaseră nervii să aștept vindecarea. Am folosit masca asta cam la 3 zile și chiar a uniformizat culoarea pielii. Încă mai sunt puțin roșie, dar nu mai par inflamată. Este adevărat, nu era foarte mare scofală de „luminat”, însă mi s-a părut admirabil pentru 3 utilizări.

Așadar, eu cred că deși pătează hainele și trebuie ceva răbdare să nu mai păteze pielea, merită efortul. Rezultatele apar repejor, miroase frumos dacă vă plac condimentele și este foarte naturală. Este bine să știi ce pui pe față.

Voi ați încercat masca asta? A dat rezultate?

De asemenea, dacă vă plac truculețele de genul ăsta, dați-mi un semn, că mai știu câte ceva la capitolul ăsta.

Share

4 replies on “Mască de față cu turmeric”

Eu am folosit de la Solaris. Cred ca 4 lei am dat pe o punguta de 100 de grame cred.
Am sa scriu si despre experienta de luna trecuta daca zici ca stii cum este. Poate facem schimb de trucuri.

Eu am mai încercat chestii: ciocolată, scorțișoară. Însă cu masca asta chiar se vede ceva.
Încă o chestie: am obsercat că mierea face turmericul să intre mai adânc în piele. În sensul că-l face să îngălbenească mai tare. Se duce cu apă micelară culoarea. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.