Categories
Corlicisime

Ce robot de bucătărie să aleg?

Până nu demult, am considerat că mă descurc cu strictul necesar în materie de electrocasnice. Am trăit vreo 4 ani, fără să mor în nevoi, fără OZN-uri necesare tocării, curățării, lustruirii sau pentru mai știu eu ce operațiuni din astea de Bubulină Gospodină. Am preferat mereu mătura în locul aspiratorului, că nu face zgomot și e ușor de strâns. Și mi-a făcut mereu plăcere să-mi prepar mâncarea în tihnă, tocând legumele calm. Era și este un ritual care mă relaxează: gătitul. Apoi a venit viața de adult și încet mi-am dat seama că nu voi avea în fiecare zi timp de toate astea. Am acceptat greu, pentru că deși am blog și mă bucur de Social Media, nu sunt un om leșinat după tehnologie.

robot-de-bucatarie

Ideea de a cumpăra un robot de bucătărie a venit de la mama. Am ales anul trecut împreună un blender. În câteva zile îmi făceam cu el smoothie, sucuri, supe cremă, sosuri, paste și mărunțeam fel de fel de chestii. Am descoperit că aparatele astea chiar pot fi versatile, dacă-ți pui mintea la contribuție. După un an și câteva luni de lupte vitejești, al meu aparat și-a fat obștescul sfârșit, în urma unor experimente eșuate ale domnului frate. Așa că trebuie înlocuit.

Pentru că vreau să trec la următorul nivel, mi-am propus ca de data asta să iau un robot de bucătărie. Așa că am început să caut pe internet și am găsit acest site cu electrocasnice.  Aș vrea totuși să aleg unul roboțel simplu, cu un singur vas și accesorii puține. Cum spuneam, eu și tehnologia nu mergem chiar de mânuță prin viață. Plus că vreau ceva care să-mi ușureze treaba, nu să am senzația că asamblez un puzzle când gătesc.

Nu știu la ce să mă uit când aleg puterea motorului, felul în care se alimentează și cam ce accesorii să caut. Adică, nu am nevoie chiar de ceva care să-mi facă sarmale de la A la Z. Dar să știe să-mi toace ingredientele fără incidente majore și să nu facă un zgomot dintr-ăla de să creadă vecinii că mă răpesc extratereștrii și tocmai decolează. Și mai vreau să fiu atentă la detalii care țin de siguranță. Există aparate care au huse pentru lamele care se scot, se opresc daca se încing prea tare și nu pornesc dacă nu le închizi bine capacul. Pentru mine, fata care-și dă degetele pe răzătoare, ar fi chestii utile. Voi ce credeți? Dintre cele de aici, care pare mai silențios? Voi pe care l-ați alege? Ca preț, mă gândeam la ceva între 300 și 500 RON. Cred că este o marjă OK pentru ceva care să fie de calitate, fără să mă usuce de bani. Deși este o chestie de care am nevoie, parcă nu aș da un sfert de salariu pe ceva care o să stea în bucătărie, folosit o dată sau de două ori pe săptămână. Voi ce credeți?

22 replies on “Ce robot de bucătărie să aleg?”

App. Eu sunt in cautarea unui blender cu care sa-mi prepar smoothie-uri delicioase . Sper sa gasesc ceva care sa fie potrivit pentru mine!

App. Eu sunt in cautarea unui blender cu care sa-mi prepar smoothie-uri delicioase . Sper sa gasesc ceva care sa fie potrivit pentru mine!

Si eu am nevoie de un robot de bucatarie. Cu siguranta, mi-ar usura munca in bucatarie. Nu am nici un sfat sa iti dau in materie de alegere, dar daca iti iei, ti-as fi recunoscatoare daca mi-ai spune si mie care ti s-a parut mai bun si de ce.

Sa ma decid, să mă văd cu el. Si documentez experienta. Nu vreau un no name, ca asa era si blenderul și a crăpat la iesirea din garantie, de la un sambure de nu stiu ce. Mi-am invatat lectia.

Din fericire pentru mine am primit cadou de nunta toate felurile de roboți de bucătărie

Din fericire pentru mine am primit cadou de nunta toate felurile de roboți de bucătărie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *