Categories
Îngrijire

Despre demachierea dublă

demachierea-dublaAm aflat despre demachierea dublă studiind ritualul coreean de îngrijire a tenului. Mie, una, îmi place să folosesc uleiuri pentru îngrijirea tenului. Dacă nu exagerez cu cantitatea, nu lasă fața unsuroasă ori lucioasă, hidratează și hrănesc. Și aș fi vrut o metodă de utilizare prin care să nu trebuiască să fiu foarte atentă la cât aplic și să nu trebuiască să am foarte mare răbdare să intre în piele. Așa că am încercat metoda asta, de care mi-am amintit recent. O folosesc de vreo lună.

Ce-i demachierea dublă?

Demachierea dublă, sau demachierea în doi pași, presupune o curățare profundă a feței, înainte de orice altceva. Poate părea mult și dur la prima vedere, îmi dau seama. Dar merită încercat. Implică folosirea a două produse de curățare a feței: unul pe bază de ulei și o spumă de curățare.

Uleiul

Uleiul poate fi un demachiant special, cum sunt acum în comerț. Sau poate fi ulei de cocos, măsline sau ce mai simțiți nevoia. Eu folosesc un amestec de ulei de cocos, nuci și arbore de ceai pentru ten. Pentru ochi folosesc cocos simplu. Din experiența mea, uleiul ăsta dizolvă cam orice machiaj. Nu am chestii rezistente la apă, căci mi se pare că-mi usucă tenul deja sensibil și sunt greu de „scos” din piele. Însă rujul meu roșu rezistent la transfer nu are nici o șansă.

Spuma de curățare

Eu nu am spumă, așa că folosesc gelul Avene, despre care am vorbit aici. Am un prosopel mic, pe care îl folosesc numai pentru asta și-l spăl bine după fiecare utilizare. Întâi șterg ușor fața cu el, apoi spăl cu puțin gel, cât să facă spumă și să degreseze. Uneori, în locul prosopelului, folosesc un burețel facial moale. Al meu este de la DM, din cei la 4 – 5 RON setul. La final clătesc cu apă rece.

Ce să nu faceți

Nu folosiți apă fierbinte! Am încercat eu și două zile am crezut că o să-mi crape fața. Apa fierbinte nu degresează ci deshidratează. Știu, sună contraintuitiv, dar așa-i.

De asemenea, dacă aveți ten gras, stați liniștite, nu o să se îngrașe mai rău. Dimpotrivă: simțind uleiul, pielea se va „gândi” că produce cam mult și în timp va diminua producția de sebum.

Tenul meu este mixt, predispus la dermatită. Așa că e gras pe centru, normal pe margini și se cojește la orice supărare. Cum spuneam, folosesc metoda asta de curățare cam de o lună. Pielea este ceva mai fină și porii dilatați s-au micșorat vizibil. Este drept, textura pielii poate fi mai bună și datorită cremei 24H de la Cien (cea roz), însă pe asta o folosesc abia de vreo săptămână și ceva. Deci sunt șanse mari ca demachierea dublă să fi „pregătit terenul”.

Voi ce ritualuri folosiți pentru demachiere? Ați încerca metoda asta?

Sursa foto

Share

One reply on “Despre demachierea dublă”

Eu incerc sa folosesc produse cat mai curate din punct de vedere al ingredientelor. Uitasem de uleiul de cocos dar l-am trecut pe lista. Momentan folosesc un gel de curatare bio sau servetele umede cand imi e lene 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *