Categories
Eveniment

Bun și Simplu – concertul Proconsul

proconsulTocmai am aflat că pe 7 octombrie are loc concertul Bun și Simplu, al trupei Proconsul, la Sala Palatului. Și am încercat să-mi dau seama când am auzit prima dată o piesă Proconsul. Mi-am dat seama că nu-mi aduc aminte. Trupa are 17 ani, deci undeva pe la 10 ani trebuie să se fi întâmplat treaba. Știu sigur că acea primă piesă era Cerul. În rest, amintirile sunt fragmentate. Mi se pare că alături de trupe Holograf sau Iris, Proconsul sunt, cumva, sunetul trecutului. Sună siropos, nu? Așa simt. Când spui muzică românească, spui și numele uneia dintre aceste trupe.

Îmi amintesc trupa Biondo, la Cerbul de Aur, cel moderat de Ervin Dandel. Și-mi mai amintesc un clip cu mulți nori. Și că la vremea aia încă sufeream după mamaie. Aveam, cred, vreo 10, 15 ani. Și în sfârșit, un cântec știa ce simt.

A doua piesă care-mi vine-n minte este Pentru tine. Nu știu și nici nu am știut vreodată ce mă atrage la cântecul ăla. Nu m-am regăsit niciodată în versuri sau în clip. Dar îmi place foarte tare felul în care este cântată. Oricât aș fi de agitată, vocea lui Bodo fredonând-o mă liniștește.

Și apoi este, desigur, TU. Vi s-a întâmplat vreodată să ascultați ceva și să simțiți că dacă ați fi avut suficient talent, ați fi cântat cuiva o piesă, dar nu știți exact de ce? Genul ăsta de senzație îmi provoacă TU. Habar nu am de ce. Persoana de care-mi amintește nu mai este așa prezentă în viața mea. Și nu cred că este genul de iubire pe care-l evocă versurile. Împlinirea lor este probabil o poveste de dragoste, nu de prietenie, ca în cazul meu. Dar, cumva, se potrivesc.

Dintre piesele mai recente, cel mai mult îmi place „Un om mai bun”. Îmi place tot: mesaj, clip, linie melodică.

Bun și Simplu va avea loc pe 7 octombrie, începând cu ora 19. Numele ne invită să ne întoarcem la simplitate, în plină eră a vitezei și a tehnologiei. Băieții vor cânta melodii de pe toate cele 10 albume scoase până în prezent. În sfârșit, un concert cu piese foarte cunoscute, care nu se numește BEST OF!! Mulțumesc Proconsul!

Biletele pot fi cumpărate de aici,  de la agenția Sălii Palatului, din rețeaua magazinelor Germanos sau de la ghișeele Poștei Române. Până la sfârșitul acestei luni, fanii își pot procura bilete la un preț promoțional, începând cu 40 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.