Categories
Teatru și Filme

Ouija

ouijaOUIJA invită publicul la o nouă incursiune în lumea spiritelor invocate de tabla magică. Acțiunea are loc în anul 1965, în Los Angeles, în căminul unei văduve, mamă a două fetiţe. Aceasta încearcă să-și câștige traiul cu ședințe de divinație, la limita înșelătoriei. Însăjoaca ei de-a invocarea spiritelor rămâne fără consecințe, căci femeia reușește să aducă în casă spirit pus pe răzbunare. Când fetița cea mică e posedată de spiritul malefic, ocupantele casei vor fi nevoite să se confrunte cu experiențe greu de imaginat, și să-și înfrângă temerile pentru a izgoni spiritul înapoi, acolo unde îi e locul.

Cum mi-am dat seama pe ultima sută de metri că nu pot ajunge la film, am apelat la colega mea de birou, Alina, mare pasionată de horror. Mai jos aveți părerea ei.

Ouija este, cred eu, un film de groază care merită văzut. Firul actiunii destul de previzibil, ce-i drept, însă distributia compensează. Ideea ca spiritele există și pot fi invocate este parcă mai ușor digerabilă dupa vizionarea filmului.
Actorii s-au potrivit, surprinzand în special interpretarea celui mai tanar dintre personaje. În sală, prins de magia ecranului, chiar te trec fiori.
Nu este un film care sa te faca sa gandesti prea mult la nemurirea sufletului, ceea ce-l face aici destul de similar cu alte film de gen. Trailerul dezvăluie, din păcate, mare parte din poveste. Însă compensează prin câteva scene de-a dreptul terifiante, care apar când te aștepți mai puțin. Partea bună este că nici nu deranjează prin clisee si vulgaritate. Acest aspect al filmelor de groază mă face adesea să vreau să ies din sală în timpul vizionării.
Dintre actori, impresionează Lulu Wilson, care joacă fiica cea mică. Inocenta ei este bine mixata cu imaginea dominatoare raului. Zambetul sinistru si privirea ei pierduta atrag atenția fix acolo unde este nevoie.
Merita vizionat in preajma oamenilor care se sperie usor. Poate fi amuzant sa analizezi reactia celor de langa tine. Sigur vor trece cativa fiori prin sira spinarii.
Dupa film a fost foarte interesant să-mi caut masina intr-o parcare subterana in semi intuneric, având pe fundar huruitul muncitorilor care lucrau la cine știe ce. Parca mi-a amplificat putin senzatia lăsată de film si m-am întrebat dacă nu cumva… dar nu are cum, nu?

Filmul apare pe 28 octombrie, la fix pentru Halloween și este distribuit de Ro Image.

Leave a Reply

Your email address will not be published.