Categories
7 lucruri

O mutare mai usoara in 5 pasi

Dacă ești din provincie, ai trecut cu siguranță măcar o dată printr-o mutare. Și ți-ai dat seama că nu știi cât de multe lucruri ai prin casă până nu te pui pe împachetat. Desigur, vei chema o firmă specializată în mutari de mobila pentru chestiile foarte voluminoase. Dar ce te faci cu hainele, cărțile, tablourile și bibeloul în formă de pește de la bunica?

După câteva mutări de la cămin acasă, o gazdă și două chirii între care m-am bâțâit cum am putut, mi-a dat prin cap să fac o listă, să am data viitoare.mutare

  1. Ia în calcul o firmă specializată în mutări. De obicei companiile de genul ăsta au cutii speciale în care poți împacheta totul, urmând ca apoi să returnezi cartonăraia. În felul ăsta, materialele sunt reciclate iar tu nu trebuie să te chinui apoi cu ele prin casă.
  2. Pregătește din timp echipamentul – vei avea nevoie de o trusă de unelte (se găsesc seturi destul de ieftine prin magazinele de bricolaj), cutii, hârtie de împachetat, bandă adezivă rezistentă și saci menajeri.
  3. Încropește niște etichete cu noua adresă pentru vecini – cu siguranță vei primi în continuare facturi la „viitoarea fostă adresă” o vreme. Vrei ca cei care te pot ajuta să redirecționeze totul ușor.
  4. Nu îți fie teamă să ceri ajutor. Cu siguranță ai câțiva prieteni de nădejde, care te vor putea ajuta la chestii din astea migăloase.
  5. Este cel mai bun moment să faci curat în lucruri. Pune frumos deoparte chestiile pe care nu le mai folosești de mult timp, nu își mai sunt necesare sau nu-ți mai plac. Apoi găsește un centru de colectare. Cu siguranță cineva mai puțin norocos se va bucura de ele.

Și cam astea sunt ideile mele. Dacă aveți și voi idei, mi le puteți spune aici.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *