Categories
Teatru și Filme

Shut In – Intrusul – de mâine în cinematografe

Povestea

Shut In – Intrusul urmărește povestea lui Mary (Naomi Watts), o femeie care este psiholog și care în urma unui accident de mașină devine văduvă și este nevoită să aibă grijă de fiul vitreg (Charlie Heaton), rămas paralizat. Trăiește izolată, în afara unui orășel din Anglia. În cabinetul ei apare într-o zi Sam (Jacob Tremblay), un puști de vreo 9 ani, cu ochi mari și inocenți, care pare să aibă nevoie de ajutor. Sensibilă, femeia face tot posibilul să obțină timp cu cel mic, însă fără succes. La scurt timp după asta, copilul dispare. Iar aici începe trăznaia.shut-in

Chinuită de remușcări pentru că avea de gând să-și ducă băiatul la un centru specializat și cu o conștiință încărcată de dispariție, Mary începe să-și petreacă nopțile pierdută între vis și realitate, ferm convinsă că mai este cineva în casă.

Părerea mea

Watts reușește să te tragă în lumea ei, în deruta femeii care și-a pierdut soțul, are foarte mari remușcări în privința deciziilor luate pentru fiu și are un copil dispărut pe conștiință. Este relativ ușor să empatizezi cu ea. Jacob Tremblay apare mai puțin decât mă așteptam când am citit despre el în trailer. Este un puști adorabil și nu cred că în rolul ăsta apucă să arate cât este de talentat. Charlie Heaton, cel care joacă fiul paralizat, reușește cumva să te sperie destul de tare pentru cineva care stă acolo și atât.

Începutul mi s-a părut foarte înspăimântător, chiar a avut ceva suspans. Delimitarea foarte difuză între vis, realitate și imaginație te bagă în ceață binișor. Din păcare, dacă-ți plac thrillerele, te prinzi repede că femeia nu are chiar toată țigla pe casă. Faptul că are ea însăși un psiholog întărește ideea că e dusă bine de tot și nu prea are șanse palpabile de recuperare. Iar treaba asta, mă doare sufletul să o spun, pentru că ador actrița, face treaba cam previzibilă. De acolo, deși mai tresari o dată, de două ori pe parcurs, parcă ceva se rupe.

Filmul este distribuit de Ro Image 2000 și apare în cinematografe pe 11 noiembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.