Categories
7 lucruri Cartea de vineri

Idei de cadouri sub 50 RON pentru un cititor

Mi-a venit ideea unui articol cu idei de cadouri pentru un cititor căutând chiar eu așa ceva zilele astea. Am bântuit internetul să iau ceva pentru o persoană de care nu sunt foarte apropiată, așadar nu aveam chef să investesc foarte mult. Dar nu voiam nici să iau ceva inutil, la repezeală. Știam că-i place să citească și cam atât. Iată mai jos cam ce am găsit, în caz că vă găsiți în aceeași situație.

Lampă de citit – 18 RON – Pentru că este un chin să te dai jos din pat să stingi lumina când te apucă 3 dimineața citind.

O sticlă simpatică sau un termos – 25 RON – cea din descriere este de pe Cărturești.ro, dar au și la Starbucks, începând de la vreo 25 RON. Se pot personaliza și sunt etanșe. Numai bune să îți iei în ele o cafeluță sau un ceai.

Agende – 5 RON – Încă nu am întâlnit cititor care să nu iubească agendele. Au la Antic ExLibris de toate formele, culorile și mărimile. Și sunt ridicol de ieftine.

Semn de carte – 5 RON – De astea se găsesc la toate prețurile. Dar pentru că tot vrei să-l faci cadou, caută ceva special. Poate ceva metalic, ediție specială sau cu personajul preferat al amicului.

Carte de colorat – 10 RON- Se găsesc în ziua de azi inclusiv la chioșcurile de ziare. În funcție de buget, poți lua de la reviste de colorat la cărți cu mandale sau personaje de poveste. Sunt la foarte mare modă printre adulții iubitori de lectură.

Dacă sunteți pe ultima sută de metri cu cadoul unui prieten apropiat și sunteți dispuși să dați mai mult, ideile sunt aproape nelimitate.

Pana de scris este foarte elegantă și va fi foarte apreciată. Am primit chiar eu una, anul trecut, de ziua mea și nu vă pot spune cât m-am bucurat. Se gasesc online sau în rețeaua de magazine Librarium.

Ediția de lux a cărții preferate – există asemenea ediții la cărți precum Harry Potter și Piatra Filosofală. Sau ediții „all in 1”, cartonate sau cu ilustrate la serii de mai multe cărți. Oricare dintre variante va aduce țopăieli de fericire. Promit!

Tricourile cu citate sunt și ele o variantă foarte bună. Mai ales dacă-i știți cartea preferată. Nu-s rele nici hainele, eșarfele sau chiar fețele de pernă scrise.

Bilete la teatru sau film la ceva inspirat de o carte. Nu de alta, dar este o plăcere să dai ochii peste cap spunând că este mai bună lectura. Iar biletele la teatru sunt destul de greu de găsit la asemenea piese. Caut bilete la Domnul Ibrahim de vreo 3 luni și nu prind niciodată.

Ați mai putea, desigur, să puneți mâna cumva pe lista de dorințe în materie de cărți și să vedeți ce puteți face rost. Nu ar trebui să fie greu, pentru că mulți cititori au cont de Goodreads.

Voucherul este și el o variantă bună, dacă nici una dintre ideile de mai sus nu vă face cu ochiul. Unii ar spune că nu este o variantă chiar elegantă. Eu spun că este mai elegant să nu dai banii pe ceva de care nu ești prea sigur, făcând pe cineva să mimeze un zâmbet.

Sper să vă fie de folos ideile mele. Dacă aveți voi altele, lăsați-mi un comentariu mai jos.

6 replies on “Idei de cadouri sub 50 RON pentru un cititor”

Leave a Reply

Your email address will not be published.