Categories
Teatru și Filme

Jackie – în cinematografe începând cu 13 Ianuarie

Jackie urmărește viața Primei Doamne a Americii după asasinarea soțului, în 1963, în Dallas. Filmul spune povestea sub forma unui interviu pe care ea îl dă unui jurnalist. Interviul este întrerupt de momente din trecut. Unele au legătură cu prezentul, altele sunt izolate în trecut, însă toate se întâmplă în același interval: după celebrul asasinat.

La început, mi s-a părut că Natalie Portman joacă puțin teatral, forțat. Apoi însă, urmărind câteva filmări de la vremea respectivă, am văzut că acela era modul femeilor de a se comporta în fața camerelor sau în public prin 1960.

Că tot veni vorba de Natalie. Mi-a plăcut foarte tare cum a jucat. M-a făcut curioasă iar când am ajuns acasă după ce am văzut filmul, chiar am căutat emisiunea care tot apare în film, să-mi dau seama dacă o imită bine. Și adevărul este că-i seamănă foarte bine la tonul vocii, la accent și la expresiile faciale. Ba chiar și la mers și postură.

Însă mi se pare că Jackie are o anumită eleganță și o fragilitate pe care parcă Natalie nu le redă. Nu știu dacă numai mie mi s-a părut, pentru că sunt obișnuită să văd actrița în roluri ceva mai puternice.

Pe scurt, Jackie este un film ce cu siguranță merită văzut, dacă vă place genul. Este adevărat, nu prea are intrigă, tocmai pentru că este istoric și cam știi ce s-a întâmplat cu ea. Dacă sunteți ca mine și nu știți prea multe despre ea, cu siguranță veți deveni curioși.

În încheiere, în loc de trailer, vă las un filmuleț pe care vă recomand să îl vedeți înainte de a merge la cinema.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.