Categories
Corlicisime

Mergeți și donați sânge! Este mare nevoie!

Vă rog, dacă vă permite sănătatea, mergeți și donați sânge!

Cei care mă cunosc știu că sunt o susținătoare înfocată a donatorilor de sânge. Din fericire nu am fost niciodată în postura celui care are nevoie pentru el sau rude. Însă am colegi și prieteni care au fost în postura asta și credeți-mă, nu este o privire pe care să vrei să o vezi în oglindă!

Tocmai pentru că sunt așa mare susținătoare a fenomenului, prietenii și colegii de birou îmi dau mereu mesaje cu câte un caz, să dau share. Mereu este vorba de prieteni ai lor, de părinți sau alte rude apropiate. Și mi se rupe sufletul că nu pot face mai mult pentru oamenii aștia.

Gândiți-vă că stați cu sufletul în piuneze și pentru un amic cu o răceala mai nasoală. Cum s-or simți cei ai căror apropiați depind de alții? Vă puteți imagina sentimentul de neajutorare? De bani poți face rost mai ușor. Un împrumut la bancă sau la un prieten apropiat și cam aia e. Oricine este dispus să dea măcar un leu pentru o cauză în care crede, atunci când știe că este investit cum trebuie. Dar sânge găsești mult mai greu. Oamenilor le este teamă să meargă să doneze. Pentru că durează mult și nimeni nu are timp, pentru că nu sunt suficiente beneficii materiale, de teama că nu se încadrează în condiții și au făcut un drum degeaba, din frică de ace ori sânge. Culmea este că cei mai mulți doritori sunt dintre cei cărora nu le permite istoricul medical sau greutatea.

Însă oameni perfect sănătoși au tot felul de motive să nu doneze sânge. Nu scriu asta să îi judec. Au motive foarte bune, sunt convinsă. Dar vă rog din suflet, pe toți, încercați. Coada la Centrul de Transfuzii nu este așa mare cum ați crede, din păcate. Dacă vă este teamă de sânge ori ace, luați pe cineva să vă țină de mână. Dacă nu puteți să plecați de la birou fără să fiți siguri că veți fi eligibili, îi puteți aduce la voi. Întindeți o mână de ajutor, pe brațul unui scaun de donare, pentru niște sânge. Înclinați balanța în favoarea vieții pentru cineva. Nici nu vă imaginați cât va conta simplul fapt că măcar ați avut bunăvoința!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *