Categories
Am testat. Recomand?

Am testat cupa MeLuna de la cupemenstruale.ro

Cei care mă citesc de ceva timp știu că în urmă cu câteva luni am scris un articol despre cupa menstruală Biointimo. În urma acelui articol, fetele de la cupemenstruale.ro, site recomandat acolo, m-au contactat în vederea unei colaborări. M-am gândit puțin înainte de a accepta și am să vă spun mai jos motivele pentru care am făcut-o și nu regret.

Am ales un model MeLuna, mărimea M, mov. Am mers spre acest brand după ce am survolat interneții căutând recenzii la asemenea produse. Din ce am înțeles din articole și videoclipuri, MeLuna ar fi cea cu care fetele se obișnuiau cel mai ușor. Mărimea a fost M pentru că Biointimo s-a dovedit un pic lunguță pentru ce aveam eu nevoie, deși numai bună ca volum. Îmi trebuia și ceva din material mai ferm, să stea mai bine locului.

Am să descriu întâi experiența CupeMenstruale.ro apoi experiența MeLuna în cele ce urmează. Vreau doar să fie clar că scopul articolului, atât din punctul de vedere al colaboratoarelor mele cât și al meu, este să vă informeze în legătură cu acest produs, cu bune și cu rele. Este într-adevăr, un subiect intim, nu este ușor de abordat, nu este floare la ureche să povestești așa ceva pe blog. Dar este și un produs nou la noi în țară și este bine să ne cunoaștem opțiunile/

Experiența CupeMenstruale.ro

Așa cum vă spuneam, acesta este un site menționat în articolul precedent, pe aceeași temă. Am căutat la vremea respectivă să vă spun de unde poate fi achiziționat produsul, având în vedere surse cât mai accesibile. Cupe Menstruale mi-a atras atenția prin mai multe aspecte:

 • Varietatea de produse – pe site se găsesc 4 branduri cu produse diferite, disponibile într-o gamă largă de mărimi, culori sisteme de prindere. Nu cred că am găsit pe altundeva atât de multe produse la un loc
 • Prețurile – cea mai ieftină cupă costă în momentul ăsta 119 RON la preț întreg, iar cea mai scumpă 159 RON și vine cu un gel cadou. Am comparat prețurile cu alte site-uri concurente, desigur. O singură cupă era mai ieftină în altă parte, Iriscup dacă nu mă înșel (am făcut documentarea asta acum 4 luni, înainte să accept colaborarea, deci nu mai țin minte exact). Dar pe acel site nu era inclus transportul în preț.
 • Transportul este gratuit
 • Fetele oferă consultanță. Asta am aflat după ce am acceptat colaborarea. Dacă nu știți ce să alegeți, sau ați decis asupra unui produs, dar nu sunteți sigure, puteți suna pentru sfaturi. Modelul ales de mine, de exemplu, era foarte asemănător cu ceea ce aveam deja. Iar fetele mi-au scris, mi-au explicat asta și m-au întrebat cam ce am nevoie în plus sau în minus.
 • Își cunosc foarte bine produsele, fiind în stare să îți explice diferența dintre ceea ce se găsește în magazinul online și alte produse. Știau, așa cum vă spuneam, diferența dintre Biontimo și MeLuna, cât de comode sau incomode sunt anumite sisteme de prindere, duritatea materialelor și alte detalii de acest gen. Așa că dacă deja aveți o cupă și vreți o a doua mai nu știu cum, ele vor ști despre ce vorbiți și vă vor putea ajuta să alegeți în cunoștința de cauză.
 • Produsele sunt ambalate discret. Pachetul meu a fost un plic cu bule, pe care erau scrise expeditorul și destinatarul, frumos și simplu. Nu dă nici un indiciu despre ce ar putea fi înăuntru. Eu de exemplu l-am primit la birou și a stat câteva minute bune lângă tastatură, fără să se agite nimeni legat de ce este acolo.

Experiența MeLuna, cu bune și cu rele

Ce nu mi-a plăcut:

 • A trebuit să reînvăț să folosesc o cupă. Mi-a luat vreo două luni să mă obișnuiesc cu ea. Fiind mai puțin flexibilă, de desface mai aiurea odată introdusă. Deși nu se simte absolut deloc, poate fi frustrant procesul ăsta de obișnuire.
 • Are capacitatea mai mică. Ce-i drept, asta nu este vina cupei, îmi trebuia mie ceva mai scurt. Este incredibil ce diferență la timpii de purtare poate să provoace un volum cu doar câțiva mililitri mai mic. În timp ce purtam Biointimo între 8 și 10 ore fără probleme, am reușit să duc MeLuna la maxim 6. Pentru că da, am testat-o la limită, am vrut să fac o recenzie în totală cunoștință de cauză, așa că am tras de ea calumea.

Ce mi-a plăcut.

 • Materialul din care este făcută fiind mai dur (plastic medicinal) stă locului mai bine, nu se mișcă prea mult de unde o pui.
 • Este mai mată, deși fină ca textură, iar asta o face foarte ușor de manevrat și nu alunecă așa cum face cealaltă. Deși biluța aia din capăt nu mă ajută cu absolut nimic, inelele de prindere sunt mai zdravene.
 • Este surprinzător de comodă, în ciuda faptului că nu este foarte maleabilă. Nu se simte absolut deloc.
 • Săculețul este dintr-un material mai fin, care nu se agață în nimic prin geantă, cum făcea primul. Modelul este mai discret. Scrie MeLuna pe el si atât. Dacă celălalt era etichetat „Aqua Tampon” și se mai ghicea câte ceva, acesta poate trece cu ușurință drept lavetă pentru ochelari.
 • Am primit la ea o folie cu tablete de sterilizare, micuțe ce e drept, dar mi se par utile unei începătoare care încă nu s-a lămurit ce și cum cu întreținerea unui astfel de accesoriu.

Dacă v-am făcut curioase în legătură cu acest gen de produs, site-ul are o pagină de Facebook unde vă mai puteți uita, Pentru Femei Libere .

Leave a Reply

Your email address will not be published.