Categories
Am testat. Recomand?

Am încercat să-mi vopsesc părul cu henna

Am început să îmi vopsesc părul cu henna în vară, prin luna iulie. Îmi doresc de ceva timp sa fac postarea asta, dar am vrut să aștept să am toate datele experimentului.

Am decis sa trec la henna în loc de vopsea clasică pentru că voiam să încerc ceva mai natural, să nu mai folosesc atâtea chimicale în îngrijire. Am să redau experiența ca de obicei, întâi minusuri, apoi plusuri, să terminăm într-o notă pozitivă.

Ce nu îmi place

 • Necesită al dracului de mult timp. La mine de exemplu, henna a prins mai bine după ce am lăsat-o la macerat 3 ore decât ajunci când a stat 30 de minute, cum scrie pe pachet. Și am stat cu ea in păr la fel de mult, deși mi se pare că pe pachet zicea tot jumate de oră.
 • Necesită și mai multă răbdare. Culoarea cu care rămâi după spălarea hennei, foarte puțină spre deloc, nu este cea finală, pigmentul urmând să se oxideze în următoarele două sau 3 zile.
 • Nu prea poți prezice culoarea finală. Aceasta depinde foarte mult de culoarea părului tău, de rețeta folosită, de cât ai stat cu budinca aia în păr și tot așa.
 • Are o textură ciudată, de zaț umed de cafea. Nu știu dacă se întâmplă asta tuturor, dar mie-mi cad firmituri din alea pe ceafă pe măsură ce se usucă acolo unde nu pot acoperi, perciuni și ceafă.
 • Dacă nu nimerești consistența potrivită, ai cam pus-o. Big time! Zice pe interneți că trebuie să fie așea…ca o smântână mai groscioară. Eu dacă o fac ca o smântână groscioară se fărâmițează, iar dacă o fac ca un iaurt curge.
 • Prinde doar pe păr curat sau pe henna, dar nu mereu. Eu mi-am scos culoarea chimică din păr, înainte de a purcede la treabă. Vă las rețetă jos.


Ce îmi place

 • Este o alternativă naturală. Am un păr foarte sănătos, dar un scalp sensibil. Am folosit henna și de două ori într-o săptămână la început, când experimentam, „construind” culoarea. Dacă făceam asta cu vopsea clasică, dacă părul scăpa cât de cât necăzut, îmi distrugeam pielea. Grav. De la henna nu am avut ușoare mâncărimi care apăreau înainte și nu am mirosit a soluții de curățare industriale.
 • Miroase frumos, că veni vorba. A fân uscat. Ceea ce e logic, dacă te gândești că este o plantă.
 • Nu se spală deloc din păr, spre deosebire de vopseaua roșcată. Dacă ai avut vreodată părul vopsit roșcat, știi că după fiecare spălare baia arată ca un loc al crimei și unul dintre cele mai mari coșmaruri ale tale este ăla în care dormi la un hotel sau la o prietenă și ai uitat prosopul închis la culoare acasă. Cel cu care te ștergi până la urmă sfârșește prin a arăta de parcă ai șters cu el rănile unui viking rănit grav de tot în luptă.
 • Poate fi distractiv să experimentezi, în zilele în care ai chef și răbdare să te răsfeți. Măcar așa, câteva minute, de o mască de păr, pentru că henna are și această utilizare.
 • Nu mai am așa multă mătreață de când o tot încerc. Și nici mâncărimi ale scalpului de la dermatită.

Cum am făcut

 • Am folosit henna roșcată, de la Mayam, cumpărată din Bebe Tei, cu vreo 7 lei punguța. M-am făcut cam de 3 ori cu 100 g, având părul scurt.
 • Mi-am scos culoarea din păr. Cine folosește șampoane anti mătreață știe că ele sunt dușmanul absolut al vopselei din păr. Așa că am combinat șampon anti-mătreață cu detergent de vase (merge și șampon de bebe) și vitamina C (praf, din Bebe Tei, plic de 25g, % lei parcă; merge și bicarbonat, am încercat cândva, dar usucă părul). Am pus părți egale din „ingredientele lichide”. Am stat câteva ore și am repetat procesul în zile diferite. Scoate din păr fix pigmentul adăugat, nu afectează cu nimic culoarea naturală.
 • Am încercat mai multe rețete. Am descoperit că cel mai bine pentru mine merge cea cu zeamă de sfeclă. Și atât. Nu a mers NIMIC altceva. Nu tu oțet, nu tu ceai sau pudră de hibiscus, nu miere. NADA de nada.
 • Am încercat să las la „macerat” compoziția diferite intervale de timp. Cel mai bine a prins când am făcut-o vineri dimineața, am lăsat-o la soare cât am fost la birou și m-am vopsit seara. Am ținut totul în păr cam 3 ore și am clătit. Se simte de parcă ai uscat zaț de cafea în păr și apoi ai clătit și trebuie insistat mult și bine ca să scapi de tot de praful ăla.

În concluzie, este o metodă mai ieftină pe termen lung. Merită efortul după ce înveți care este rețeta potrivită părului tău. Dar până să ajungi acolo, ai nevoie de o răbdare de fier.

Voi ați încercat? Dacă aveți sugestii, le ascult!

În poze aveți țeasta mea înainte, imediat după și a doua zi.

 

5 replies on “Am încercat să-mi vopsesc părul cu henna”

Mie nu-mi place henna pentru ca nu are culori atat de intense precum vopseaua asta pe care o folosesc de obicei. Si rosul ala pe care eu il ador, clar n-ai cum sa-l obtii cu asa ceva. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.