Categories
Corlicind prin lume - călătorii

Sighișoara cea coborâtă din basme

M-am îndrăgostit de Sighișoara la 13 ani, când am auzit prima dată despre ea. I-am studiat istoria și am visat să o vizitez. Am reușit abia la 27 de ani și nu m-a dezamăgit nici o secundă. Din nu știu ce motive, Sighișoara este locul în care mă simt cel mai „acasă”, în sensul cât se poate de cald și primitor al cuvântului. Durează cam 5 ore să ajungi cu trenul sau autobuzul din București, însă șederea merită de fiecare dată.

Cetatea aia are un farmec numai și numai al ei. Și absolut nimic altceva nu mă liniștește mai mult decât să mă plimb pe străzi sau chiar prin cimitirul Bisericii din Deal. Poate doar chitariștii din Podul Mamut. Nu sunt multe obiective turistice de vizitat, dar atunci când mă aflu acolo, fiecare moment este liniștitor. De la senzația oferită de priveliștea din turnul cu ceas la pisica din Turnul Cositorarilor, mă simt de parcă acolo ar trebui să fiu. De parcă fiecare clipă a vieții m-a dus acolo.

Dacă vizitați vreodată locul, nu trebuie ratați ciorba de fasole în pită de la Perla, berea afumată din Taverna Medievală și micul dejun sau un desert în Turnul Cositorarilor, menționat mai sus. Am fost în orășel doar de două ori, în doi ani consecutivi, dar credeți-mă că am încercat cam de toate. Mai ales în materie de mâncare și am străbătut fiecare străduță în parte.

Nu am vizitat eu foarte multe la viața mea, însă locul ăsta este clar preferatul meu. Cazarea nu este foarte scumpă, mai ales dacă rezervi din timp. Am stat 3 nopți în buricul cetății, la pensiunea Citadela, în cameră triplă, cu vreo 240 RON. Un loc micuț ce-i drept, dar intim, cu o priveliște demențială și gazde foarte cumsecade.

Nu știu ce anume mă leagă atât de strâns de palma aia de loc, dar am decis să merg și la Festivalul Medieval la vară. Și eu, Luciana Corlan, promit aici și acum că orice s-ar întâmpla, am să merg acolo cel puțin o dată pe an, tot restul vieții mele. Am scris pe blog, așa că de acum trebuie să și fac!

L.E.: Am stat la Pensiunea Citadela si la Rose Apartment in caz ca se intreaba cineva

6 replies on “Sighișoara cea coborâtă din basme”

Leave a Reply

Your email address will not be published.