Categories
Teatru și Filme

Three Billboards outside Ebbing, Missouri

Cu un nume kilometric, dar care stârnește curiozitatea, Three Billboards outside Ebbing, Missouri spune povestea unei femei care caută dreptate pentru fiica ei. O drama cu un o poveste simplă, cu personaje puține, despre care este greuț să vorbești fără să dai spoilere.

Acțiunea are în centru 3 personaje: Mildred Hayes, șeriful Bill Willoughby și Ofițerul Jason Dixon.

La mai bine de 7 luni după ce fata a fost găsită carbonizată și violată, poliția nu are nici un suspect. Așa că mama, Mildred Hayes (Frances McDormand), are ideea de a închiria panourile publicitare unde victima fusese găsită pentru a stârni autoritățile. Acțiunea ei are ecou în micul orășel, căci șeriful Willoughby (Woody Harrelson), căruia i se adresează, este apreciat în comunitate. Jason Dixon este ofițer în secție, beat mai mereu și zăpăcit, probabil inamicul numărul unu al femeii.

Pe măsură ce îi cunoaștem, descoperim că nici una dintre poveștile celor trei nu este atât de simplă pe cât pare. Mildred este o femeie care a trecut printr-o căsnicie abuzivă, cu un fiu care a intrat în depresie după tragedia familiei. Dorința de a face dreptate pentru fiica ei o face să se depărteze de comunitate și chiar să-și facă vreo doi dușmani. Șeriful, jucat superb de Harrelson, este un bărbat bolnav, dar care își face treaba foarte bine, este respectat și are o familie perfectă. Ofițerul este probabil cel mai enervant personaj al filmului, ce ține foarte mult la superiorul său și la colegi, dar stă prost cu nervii. Este un polițist bătăuș, rasist și bețiv care locuiește cu mămica. Este jucat demențial de Rockwell. Nu l-am văzut în prea multe filme, dar personajul ăsta este o poezie. Rar vezi „băieți răi” reprezentați atât de complex.

Acțiunea în Three Billboards este pe alocuri violentă, trebuie să recunosc. Dar este și foarte realistă, zic eu. Personajele au nuanțe transpuse superb de actorii ce și-au meritat pe deplin Oscarurile – Frances pentru cea mai bună actriță în rol principal și Sam Rockwell pentru cel mai bun actor în rol secundar.

Sper din toată inima să vă placă, pentru că mie mi s-a părut cea mai imprevizibilă dramă pe care am văzut-o până acum. Filmul apare în cinematografe pe 23 martie, distribuit de Odeon Film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *