Categories
Teatru și Filme

Book club | Clubul femeilor dezlănțuite

Am ajuns marți la Book Club – Clubul femeilor dezlănțuite invitată de Andreea de pe bloguluneicinefile.ro. Vizionarea de presă a fost în Afi Palace, la Cinema City desigur. Filmul este adus la noi de Vertical Entertainment și a avut parte de o mini petrecere de lansare, la care s-a băut șampanie, s-au facut multe poze și s-au primit cadouțe de la Elefant.

Povestea

Book Club spune povestea a patru prietene. Diane (Diane Keaton) a rămas văduvă după 40 de ani de căsătorie iar fetele ei o tratează de parcă ar fi cu vreo 100 de ani mai bătrână. Jane (Jane Fonda) se bucură de partenerul ei fără nicio obligație, are o afacere de succes și este probabil cea mai rebelă dintre cele 4. Sharon (Candice Bergen) încă se luptă să treacă peste un divorț de zeci de ani, iar căsătoria lui Carol (Mary Steenburgen) se află într-o criză după 35 de ani. Ele se văd lunar să discute despre câte o carte. Acesta este un ritual care le-a ținut laolaltă toată viața.

Când Jane vine cu „50 shades of Grey” ca propunere de lectură, viațile celor 4 devin brusc mai interesante, într-un lanț de coincidențe ce alternează cu năbădăile lor într-o comedie savuroasă.

Cum mi s-a părut

Vă jur pe zeii cinematografiei, nu am mai văzut o comedie atât de bună de foaaarte mult timp. De obicei la genul ăsta de filme eu sunt aia care dă ochii peste cap și nu înțelege de ce râd oamenii din jur atât de tare. Dacă la glumele celor din jur sunt mai receptive, la filme greu mă faci să reacționez. Dar la Book Club am râs cu lacrimi, cu scuturat de umeri și cu bătut din palme în spasme de…râs.

Trailerul nu face dreptate filmului. Îl las jos, dar vă uitați degeaba. Văzându-l, mă așteptam la ceva cu niște băbuțe care citesc o carte și se cred brusc cu 50 de ani mai tinere, așa că devin rebele peste noapte. Dar m-am înșelat. Cartea citită de ele este cumva o coincidență care se adaugă faptului că în toate cele 4 povești intervin schimbări peste noapte. Fiecare dintre protagoniste se confruntă, așa cum spuneam mai sus, cu diferite obstacole în viața personală. Mi s-a părut interesant cum este ușor să empatizezi cu personajele, chiar dacă nu ai vârsta lor sau poate nu treci prin aceleași situații. Protagonistele ne-au amintit că indiferent cine ești ca statut social viața îți mai pune și câte o piedică ici, colo, iar totul este ceva mai ușor dacă ai cât de cât simțul umorului.

Distribuția mi-a plăcut și ea foarte mult. Cele 4 actrițe au fost elegante și amuzante. Nici nu mă așteptam la mai puțin de la ele sincer. Un bonus au fost partenerii lor! De la Don Johnson și Craig T Nelson mă așteptam la asemenea prezență. Dar doamnelor!!! Când au îmbătrânit ATÂT de frumos Richard Dreyfuss și Andy Garcia?? OK, Dreyfuss a mai avut roluri în genul ăsta dacă nu mă înșeală memoria. Însă Andy rămâne cea mai plăcută surpriză a filmului.

Așa cum spuneam, filmul este distribuit la noi de Vertical Entertainment. Apare în cinematografe de azi și vă recomand din toată inima să mergeți să îl vedeți. Iar dacă o faceți, reveniți vă rog cu o părere. Mulțumesc Andreea pentru invitație! Articolul ei este aici.

2 replies on “Book club | Clubul femeilor dezlănțuite”

Leave a Reply

Your email address will not be published.